logo

Kako nam pomoći

Budi čuvalica

Psi i mačke rijetko imaju tu sreću da direktno s ulice odu u svoj zauvijek dom. Kad ih maknemo s ulice, njihovo spašavanje tek započinje.

Oni trebaju topli dom i malo pažnje, kako bi se u miru oporavili.

Dobar privremeni dom može napraviti razliku između onih koji će biti spašeni i onih koji neće. Neke životinje je potrebno smjestiti nakratko kako bi se procijepili i mogli otići dalje u zauvijek dom, a neke životinje trebaju liječenje ili socijalizaciju kako bi dobili priliku za udomljenje.

U svakom slučaju, čuvalica je najbitnija osoba u cijelom lancu spašavanja. Nažalost, dobre privremence je jako teško naći pa često spašavanje zapne baš ovdje.

Ako možeš odvojiti komadić svog doma i srca za njih, javi nam se.

Mi ćemo se pobrinuti za sve troškove oko životinje, tražiti im zauvijek dom, a na tebi je da uživaš u njihovom društvu te im tako omogućiš drugu priliku za život.

Udomi

Šlag na torti, točka na i, udomljavanje.

Glavni cilj spašavanja je omogućiti im sretan život, a zadnji korak u tome je naći divan dom. Onaj gdje će slatki dlakavci imati nekog svog da ih mazi, da brine o njima, da se stisnu dok spavaju… Onaj gdje će se osjećati “kao doma” i biti dio obitelji.

Ako želiš udomiti nekog od naših štićenika, kontaktiraj nas da vidimo kome bi ti odgovarao i tko bi odgovarao vama.

Najprije ćemo se čuti telefonski, da se upoznamo i vidimo da li bi tvoj dom bio prikladan za određenu životinju. Ako to bude klik, onda ćemo doći do tebe doma u provjeru. Nemoj brinuti, ne zanima nas da li imaš prljave čarape po podu. Nas zanima da li je to dom u kojem bi se naš štićenik osjećao ugodno i bio siguran. Ako nam je srce na mjestu i vidimo da imamo pravu životinju za tebe i da i ti pravi udomitelj za nju, potpisujemo ugovor o udomljavanju, a ti dobivaš novog člana obitelji.

I istina je da ćeš tim činom spasiti dvije životinje. Onu koju udomiš, ali i onu koju ćemo mi moći spasiti na to mjesto. Ako to nije situacija u kojoj smo svi sretni, pa što onda je?

Volontiraj

Skrb o životinjama je intenzivna, a osim direktnih obveza vezanih uz liječenje i smještaj životinja, tu je cijeli niz drugih stvari koje su potrebne kako bi oni imali kvalitetan život. U udruzi smo svi volonteri, što znači da uz životinje imamo i svoje poslove, obitelji i privatne obveze. Stoga svaka pomoć jako puno znači, kako bi se nama oslobodio dio vremena koji možemo preusmjeriti na direktnu brigu o životinjama.

Volontirati možeš tempom koji ti odgovara, pa bilo to jednom mjesečno ili jednom tjedno, ili da te pozovemo kad je baš frka i nema tko drugi uskočiti. No svakako nam pada veliki kamen sa srca ako znamo da možemo računati na tebe.

Ni načina za volontersku pomoć ne manjka kod nas. Uvijek nam nedostaje volontera za prijevoz koji bi bili voljni prevoziti životinje do veterinara, potrepštine i hranu do privremenih domova, skupiti donacije, i slično. Naravno, ako si više za administrativne stvari, bit ćemo ti do neba zahvalni ako nas oslobodiš malo papirologije.

Ako si dobar s fotićem, značajno ćeš poboljšati šansu našim štićenicima da nađu dobre domove, a nama podići samopouzdanje koje padne svaki put kad vidimo fotke koje same okinemo. Tu su i fizički poslovi koji nas uvijek izmuče pa bi bilo super da pojačamo broj. Da sad ne nabrajamo do sutra, ako imaš volje i vremena kojeg možeš posvetiti našim životinjicama, javi nam se i naći ćemo savršeni način na koji im baš ti možeš pomoći!

volontiranje